Visie

Zelf Bouwen

Het initiatief sluit geen inkomensgroepen uit. Door de cursus te koppelen aan werkelijke initiatieven, hetzij voor het initiatievendorp of extern en mits er gewerkt wordt met vrijwilligers, kunnen de kosten worden gedrukt. Dit zorgt tevens voor een sterk sociaal netwerk zowel voor de cursisten en de vrijwilligers als voor de mensen die in het initiatievendorp wonen.

Cursus

Op het moment de mens iets voorneemt iets te doen en dit ook volhoudt, dan sterkt men de wil. Dit is een belangrijk pedagogisch principe.

Het realisatie proces voor het maken van een meubel loopt bijna identiek synchroon met het stofwisseling proces van de mens. (Geïnteresseerden hierin kunnen contact opnemen met Charles De jongh)

Een vaak voorkomende reden dat mensen een cursus volgen is om hun evenwicht te vinden na een vaak drukke stressvolle werkdag.

productie

Het maken van mooie gebouwen met een mooie inrichting voor projecten van het initiatievendorp zijn zonder het Hout Atelier vaak onbetaalbaar. De gebruiksvoorwerpen worden op maak gemaakt aan de concrete noden. Er is reeds een samenwerkingsaanbod gedaan door de firma Van Hout om alles wat ze hier in eenheden als prototype ontwikkeld hebben via CAD/CAM en CNC machines te maken.

visie hout is goud visie hout is goud

Ook voor het leuk Productie zoeken we een pionier om deze taak op zich te nemen.