Historiek

De oerpioniers zijn het echtpaar De Jongh - Vertongen. Zij hadden tussen 1960-1976 een restaurant in Antwerpen.

Toen op 3 januari 1967 Louis De Jongh de eerste impuls gaf voor het rustoord was al duidelijk dat dit een cluster van initiatieven ging worden waarin een herberg niet kon ontbreken.

Het was wachten tot een overleg met burgemeester Bellens in 2008 die bij het luisteren naar een presentatie zei: “Charles, vergeet de straat en de buurt niet! Dit initiatief De Wereldwerf is zo anders dat het belangrijk is dat de mensen van Olen op de hoogte gehouden worden.”

Hiernavolgende besloten we de eerste levensvorm van de Herberg en Winkel in de klasruimte container onder te brengen. Deze hadden we gekregen als schenking van de Stad Antwerpen als ontspanningsruimte voor onze vrijwilligers.

In het voorjaar van 2008 kregen we hiervoor een lening bij Delta Lloyd Bank. Er werden vele vrijwilligers ingeschakeld om de containers om te toveren tot een fijne plek met gepast meubilair om op 8 juli 2008 feestelijk de deuren te openen van Het Luisterende Oor.

Een zalige selectie culinair en dranken wordt aangebonden door gastvrouw Carina Bryssinck, voor 6 dagen per week, tot Carina om gezondheidsredenen de deuren moest sluiten. Hiernavolgend nam Lydia Peeters Jette het roer in handen en opende ze de deuren terug voor 2 namiddagen per week. We hebben een vacature om een pionier met commitment om Lydia daarin bij te staan.

Historiek luisterende oor

hier komt de sterrelichtjes